Od izdelave makronov mi je ostalo kar nekaj ganacheja iz temne čokolade (75 % kakava), ki bi ga bilo greh zavreči. Razmišljala sem, kako bi ga uporabila in pri tem ne obtičala v kuhinji za več kot pol urce mojega časa. In po možnosti tudi ne umazala veliko posode. Že čez vikend sem skozi pomivalni stroj spravila na tone posode – tokrat ne bi.

Mafini so vedno najlažja stvar, ki se jo lahko lotiš, če želiš na hitro narediti nekaj sladkega, domačega in okusnega. Pa tudi sicer se ni potrebno držati nekih strogo zapisanih receptov. Morda le osnovnega vodila, da se posebej zmeša “suhe” sestavine in posebej “mokre”.

Tako sem v eno posodo dala moko, sladkor, krokant, vinski kamen (ki je prijaznejša različica pecilnega praška – bio varianta) in vanili sladkor. V posodo, kjer sem imela ganache pa sem umešala 2 jajci, navadni jogurt (bio) in malo sladke smetane ter mleka. Potem sem mokre sestavine primešala k suhim in maso naložila v modelčke za mafine. To je to. Med pečenjem sem se stuširala in tako sem se v kuhinji zadržala vsega skupaj 15 minut.

Nastalo pa je tole:

Maffin1

Z dodatkom moje lastne risarske umetnine (prve od dveh), celo malo bolj “kjut”:

Maffin2

Maffin3

Kakšne mafine imate pa vi najraje? Čokoladne ali sadne? Rahle ali kompaktne? Z delčki ali brez? Sladke ali slane?