Božična večerja 2013

Bozicna+vecerja_06.jpg
Prav presenečena sem, koliko ljudi me je v tem mesecu vprašalo, če že imam jedilnik za božično večerjo. V bistvu se jim lahko zahvalim, saj sicer sploh še ne bi razmišljala o tem. Ves čas sem imela namreč občutek, da saj je še dovolj časa za to, da si bom že enkrat vzela en večer za to, da razmislim o tem. Tako sem se danes posvetovala z mojimi najdražjimi, jih vprašala, kaj si kdo želi, da vidim, v katero smer razmišljati. Pa je iz pogovora nastal kar jedilnik. Preprost – saj smo vendar še 24. 12. v službi – zagotovo okusen, s slovensko angleškimi koreninami.

 

Pe%C4%8Dena+pura_02.jpg
BOŽIČNI MENI 2013
pečen puran
brusnična omaka
dušen brstični ohrovt s slanino
DSC_0317.JPG
Božična torta bo na mizi na božično jutro, z dišečim ingverjevim čajem s cimetom, mandarinami in kupom božičkovih daril;-)
Bozicna+vecerja_01.jpg
Koroške brusnice čakajo v zamrzovalniku že od septembra.

 

Bozicna+vecerja_05.jpg
Karamelizirana čebula je naj naj naj hrana naše princeske.
Jogurtova+panakota+z+medom_01.jpg
 Pa vi? Že imate jedilnik? S čem se boste razvajali na božični večer?
19. 12. 2013|kategorije: novice|3 komentarji

3 komentarji

  1. O, boste pa razvajali brbončice 🙂 Ravno danes sva s tamlajšim detetom govorila o tem. Ne moreš verjet, kaj si želi : pečena jajčka in pohan sir :))

  2. Vladuška 20. 12. 2013 at 11:15 - odgovori

    Ravno zadnjic se se z mamo pogovarjala, kaj je tipicna slovenska jed za bozicni vecer, pa v bistvu se vedno nimam odgovora. Mi ponavadi pristanemo pri bifteku, ki ga imamo zelo radi in temu sledi seveda fantasticna mamina potica, ponavadi v vec variacijah. Vas jedilnik pa se slisi bozansko.

  3. DB 20. 12. 2013 at 12:05 - odgovori

    Zanimiv meni. Mene pa moja nagovarja nekaj v smislu morskih jedi. Bomo videli, nič še ni odločeno.

Napišite komentar

Culinary journey by me