Jaz se ponavadi lotim kuharije tako, da grem v trgovino, na tržnico ali pa v sosednjo vas k zelenjavarki, kupim vse tisto, kar se mi zdi sveže, sezonsko, okusno, zdravo, privlečem domov gajbice, vrečke, škatle materiala, ga zložim v hladilnik, shrambo in potem iz tega sestavim nekaj, kar bo tisti dan nahranilo naše želodčke. Najraje nakupim sestavim kar za cel teden naprej, da mi ni potrebno vsak dan hoditi po trgovinah – zame čista izguba časa.

Sedaj so se stvari rahlo spremenile – ne le to, da sem se vrnila v službo, pač pa predvsem to, da smo dobili varuško, ki se kuhe loti na povsem drugačen način kot jaz. Zanimivo, glede na to, da je varuška moja mami;-)

Dogovorili sva se, da se bova vnaprej dogovorili, kaj bo skuhala Anžetu in tako sem se znašla v nerodni situaciji – v takšni, v kateri se po mojem mnenju dnevno srečuje na tisoče žensk – KAJ NAJ SKUHAM DANES?

Ni lahko – priznam. Moja siceršnja pot je bistveno enostavnejša, bolj spontana, bolj kreativna. A nič ne de – zadeve sem se resno lotila. Da bi z idejami pomagala še kateri, testno delim moj (Anžetov)tedenski jedilnik z vami. Ponekod sem dodala linke (kjer sem kaj podobnega že kuhala).

PONEDELJEK

TOREK

  • repa
  • pire krompir
  • polpeti iz telečjega mesa

SREDA

ČETRTEK

PETEK

Kaj pravite? Bo Anžetu všeč? Kaj pa vam – vam bo jedilnik kaj pomagal pri kuhi, nakupovanju?