Ve%C4%8Derja_02.jpg

Že iz službe smo navajeni, da na koncu vsake akcije sledi poročilo, zato bom to prakso uporabila tudi tu. Po mojem vas je kar nekaj, ki vas zanima, kaj sem pripravila za Ines, ki je po mnenju žirije predlagala najbolj všečen naslov za kuharsko knjigo.

Zopet, tako kot lansko leto, sem spoznala en lušten par, zagrizenega športnika in strastno kuharico. Čas v prijetni družbi hitro mine in sploh ne vem, kam je zbežalo 5 ur druženja ob dobri hrani.

Za rdečo nit večerje sem izbrala barvo – zeleno, saj mi je sivina letošnje že začete pomladi začela že pošteno presedati. Sem imela pa potem sicer kar nekaj problemov pri nabavi sestavin, tako sem morala v zadnjem hipu jedilnik še nekoliko spreminjati – grških uvelih špargljev, ki so potovali nekaj dni, nam pa res ni traba jesti.

Ve%C4%8Derja_01.jpg

Pa poglejmo, kaj smo pokušali:

Zeleno, ki te ljubim zeleno

POZDRAV IZ KUHINJE

Zelenjavne palčke
Aioli (česnova majoneza)

*****

PRVA PREDJED
Avokadova podlaga
Motovilec s citrusovo polivko
Pečene tigraste kozice
Čips iz sladkega krompirja

*****

DRUGA PREDJED
Pomladna rižota
/špinača v družbi mete in limone/

*****

PAVZA
Ananasov sorbet z meto

*****

GLAVNA JED
Polenovka »en papillote«

*****

SLADICA
Crème brûlée
Karamelizirana zelena jabolka
Pistacije

*****

ZA KONEC
Domači čokoladni pralineji s konjakom
Konjak – Hennessy
Kava – po želji

Lahko bi rekli, da smo imeli kar slow food, saj smo se vmes veliko pogovarjali, nekaj je bilo potrebno še kuhanja, pa tudi razna dojenčaska opravila so padla vmes. A nič zato. Petkova večerja je uspela, bogatejši smo za nova poznanstva in lepo izkušnjo.

Drugo leto, če ne prej, se pa veselim novih podvigov;-)