Praznujemo 1. rojstni dan in nagrajujemo

Figova+pita_3.jpg

Kako hitro je minilo! Danes je točno eno leto od takrat, ko je na tem blogu nastal prvi zapis. Bil je namenjen samemu sebi oziroma temu, da bo nekje ostala zapisana beseda o naših kuharskih, kulinaričnih in gurmanskih podvigih. Pa so se vonjave razširile naokoli in dosegle tudi vas, dragi moji zvesti bralci. Lepo je brati vaše komentarje in spremljati, kako pridno obiskujete stran. Zato je potrebno obletnico proslaviti, vas pa nekako nagraditi! Ampak pojdimo lepo po vrsti – za začetek se spodobi malo statistike.

V 365 dneh je bilo v tej hiši 133.554 obiskov. Nastalo je 208 različnih zapisov in receptov, ki so hranili lačna usta moje krasne družine. To pomeni, da smo v preteklem letu jedli najmanj vsak drugi dan kaj drugačnega. Da nimamo ustaljenega jedilnika: ponedeljek – goveja juha od nedelje, torek – makaronovo meso, sreda – rižota z mesom in grahom, četrtek – dunajski in pomfri, peter – ribje palče in krompirjeva solata, sobota – golaž in nedelja – goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, pražen krompir in solata. In potem ponovi vajo. To pomeni, da jemo raznoliko hrano, ki se prilagaja sezoni, potrebam in ponudbi.

Ne bi se mogla opredeliti, katera jed mi je bila najljubša, saj je vsaka po svoje odlična. Vi pa ste si največkrat prebrali ravno prvi zapis – Ko pride obisk in se želiš tudi družit – ko sem s kuhanjem Paelle in kasneje s peko pice komajda zadovoljila okus naših ljubih gostov.

V tem spletnem hramu se je nabralo tudi 711 komentarjev, za kar gre seveda vsa zahvala vam. Resnično sem vam hvaležna za vse besede, ki ste mi jih namenili. Zahvala tudi vsem, ki blog spremljate na Facebook profilu. Zato bom tokrat nagrajenca poiskala iz obeh strani. Če boste komentirali na blogu, napišite v komentar, kaj vam je na blogu všeč in česa bi si morda želeli več ali pa kaj bi spremenili. Če boste sodelovali na Facebook profilu pa delite to objavo in v komentar pod objavo napišite “Delil-a” ter zakaj spremljate blog, kaj vam je všeč.

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala nekoga, ki bo povabljen na večerjo, na kulinarično doživetje, na katerem bom seveda kuhala jaz.

Časa imate do torka, 20. 3. 2012.

13. 3. 2012|kategorije: novice|30 komentarjev

30 komentarjev

 1. Julie 13. 3. 2012 at 19:06 - odgovori

  Na FB sem že komentirala, vendar pozabila napisati zakaj berem tvoj blog – všeč mi je tvoj oseben pristop in to, da iz ''navadne'' jedi narediš specialiteto. Ker najdeš super kombinacije, ki kar kličejo po preizkušanju!

 2. Eva D 13. 3. 2012 at 19:12 - odgovori

  Všeč mi je poudarek na pripravi hitrih in predvsem zdravih obrokov.

 3. Mašon 13. 3. 2012 at 19:33 - odgovori

  Jaz sem nate naletela na enem forumu (oz na tvoj recept za makovo tortico z jogurtovo panna coto in malinovim želejem). Tortica je bla totalen uspeh – kar (pre)večkrat že, jaz pa sem postala redna obiskovalka bloga – ker so recepti uporabni, življenjski pa vseeno nekaj posebnega.
  Kakorkoli, tudi iz malo egoističnih vzgibov želim tebi in blogu še na mnoga leta in mnoge recepte 🙂

 4. VANJA 13. 3. 2012 at 19:48 - odgovori

  Všeč mi je tale belo-zelena barvana kombinacija in oblika bloga. Všeč so mi jedi in sami zapisi o njih. Všeč mi je to, da nimate ustaljenega jedilnika, ki se iz tedna v teden ponavlja. Všeč mi je, da iz dneva v dan pridno skrbite za domače dnevne obroke, kar je dan danes že skoraj redkost in nemalo krat "čudno". Všeč mi je, da vse te dobrote deliš z nami….
  Skratka, vse mi je všeč zato nebi nič spremenila.
  Želim ti veliko uživancije pri kuhanju in pisanju bloga še naslednje leto in naseldnje in naslednje.

 5. majcha 13. 3. 2012 at 19:55 - odgovori

  Ooo, to pa je vabilo in pol 🙂
  Čestitke ob obletnici.
  Pa še na mnoga leta!

 6. ime rože 13. 3. 2012 at 20:12 - odgovori

  Všeč mi je to, ker deliš skrivnosti kuhanja brez velikega kompliciranja in na svoji spletni strani (še) nimaš reklam :). Ko sem naletela nanj, sem najprej mislila, da gre za kakšno gostilno, katere glavni akter ima pač svoj blog. Kaj bi spremenila? Nič mi ne pade na pamet,..samo da ne bo reklam 🙂 Kaj bi predlagala? Kuhanje za najstnike. Mogoče enostavni recepti, ki se jih lotijo Tavelike punce in fantje. Od pudinga in ocvrtih jajc s hrenovkami naprej… Pa podrobno je treba napisat kaj in kako 🙂

 7. Anonimni 13. 3. 2012 at 20:48 - odgovori

  To je blog, ki mi je res prirasel k srcu!Všeč mi je izbor živil, načini priprave, razumna in uporabna navodila,pa tudi stil pisanja! Spreminjat ni treba ničesar! Blogu želim še dolgo življenje, morda pa kdaj v prihodnosti izide tudi kakšna kuharska knjiga z izbranimi recepti?? Srečno!! Maja

 8. Janja 13. 3. 2012 at 21:44 - odgovori

  Mmmm najbolj mi je všeč, da pripravljaš tudi brezglutenske jedi! 🙂 Tako prideva na račun tudi jaz in moja mami… Kar tako naprej, čim več zdravih in domačih jedi.

 9. helena 13. 3. 2012 at 22:02 - odgovori

  Uf, kulinaričnega doživetja v tvoji kuhinji in pod tvojo taktirko se prav gotovo ne bi branila, nasprotno…:):)
  Zakaj berem tvoj blog? Ker je čudovit, poln noro okusnih receptov in tudi oblikovno ter vsebinsko "ravnopravšenj". Nič ne spreminjaj, vsaj zdaj še ne, ker je tako kot je super.

 10. studio13 13. 3. 2012 at 22:07 - odgovori

  Tudi meni se zdi ta blog krasen in če mene vprašaš ne bi prav nič spreminjala. Glede na to, da sem sama tudi sama skoraj vsak dan kuham kosila in pogosto tudi večerje za prijatelje, sem tukaj našla že marsikatero fino idejo. Predvsem so mi všeč preprosti in hitri recepti za vsak dan, ker včasih sem resnično popolnoma brez ispiracije in posledično tudi brez volje :).
  Ker sem po duši velik estet pa ne morem mimo zunanje podobe. Ravno prava je, brez nepotrebne čičkarije, preprosta belina in lep header. Tako Špela, zdaj pa novim dogodivščinam naproti…kuharska knjiga z prelepimi fotkami, kaj praviš?

 11. M 13. 3. 2012 at 22:17 - odgovori

  Hm, zakaj te berem?
  Prvi vizualen stik s tabo je bil – waw, kakšna bazilika, kar voham jo ☺
  Kmalu zatem so besede in slike tukaj gor dražile brbončice, ki so si želele ponujanih okusov, kar se je ponavljalo in ponavljalo in se še ponavlja.
  Berem te zato, ker mi še nisi dala razloga, da bi te nehala brati ☺ Če sem čisto poštena, še nobenega tvojega recepta nisem izpeljala tako od a do ž … sem jih pa veliko uporabila v svojih variacijah in do sedaj so vsi po vrsti izpadli enkratno.
  Čestitke ob obletnici in lepo prosim – nadaljuj v tej smeri ☺

 12. mm 13. 3. 2012 at 22:38 - odgovori

  Iii joj, pozabila si na bralce, ki te spremljamo prek RSS bralnika in podobnih tehnologij. Najbrž nas je kar nekaj. Moji mami je kuhanje hobi, zato to prepuščam njej in sama kuham bolj za posebne priložnosti(ko mama nima časa). Sem pa ugotovila, da fotografije tvojega bloga neverjetno stimulativno delujejo na tek in so odličen aperitiv pred domačo pojedino:)

 13. Anita 13. 3. 2012 at 22:40 - odgovori

  Berem, ker je tako lepo za pogledati, da se mi vedno zraven sline cedijo in marsikaj uporabnega sem že našla na tvojem blogu.

  Keep up the good work. 🙂

 14. MBrando 14. 3. 2012 at 7:26 - odgovori

  Kot vsi drugi PROFI Blogi o kulinariki. Si enakovredna na celotni črti!!
  Včasih slovenska pisava enostavno bolje sede in pričara domačnost, kot pa vsi drugi Blogi, katere prebiram…
  Upam še na dolgo let in prijetnih objav.
  Zaradi takšnih blogov, človek ugotovi, kaj prehrana v bistvu je in da je to več kot samo nuja. Zame so to nebesa okus, raznolikosti, barv in še česa.
  Smisel življenja, druženja in uživanja.

 15. Roxanna 14. 3. 2012 at 8:11 - odgovori

  Ničesar ne spreminjaj. Blog je super, tako fotografije kot tekst. Težko se bo danes odpraviti na kosilo v bližnjo restavracijo po vseh teh fotografijah domače hrane. 🙂

 16. Darsi 14. 3. 2012 at 8:58 - odgovori

  Rada spremljam kulinarične bloge in ker jih je kar nekaj dobrih in lepih, podčrtano lepih, priznam, da ne spremljam nobenega čisto redno, ker bi sicer samo visela na netu…kdo bi pa potem kuhal doma?!
  Hrana mora biti poleg odličnega okusa tudi lepa in tvoja je vedno taka, zato KAPO DOL 🙂 Všeč so mi preprosti recepti, odlične sestavine in lepe barve. Še posebej pa se mi zdi krasen tvoj znak: bazilika in peperoncino, eni mojih najljubših začimb.
  In jaz nebi nič spreminjala na tvojem blogu oz. lahko bi začela delati tedenske oddaje. Če te še TV ni najela, posnameš sama video in ga deliš z nami na blogu, fb :)) Kaj praviš na to?

 17. Anonimni 14. 3. 2012 at 15:47 - odgovori

  Čestitam ob 1. obletnici in iskreno upam, da jih bo še, še in še. Blog mi je prirasel k srčku in ne bi na njem nič spremenila.
  Sem po naravi takšna, da obožujem žive barve. Pri vas pa je res vse pisano in ravno takšne barve, ki so meni všeč. Vse pohvale za čudovite fotografije ob vsaki jedi in seveda še več pohvale za domače, preprosto pisanje, kot bi klepetala s prijateljico, ki me poučuje, kako naj pripravim kakšno jed. Jaz ponavadi kuham samo ob vikendih, ker zaradi dela to ne uspem in tudi med tednom nimam za koga kuhat. Drugače pa zelo rada kuham, če imam hvaležne duše ob sebi, ki z užitkom tudi pojedo kar z ljubeznijo pripravim. Tudi vsa hrana pri tebi je zelo zdrava in se vidi je pripravljena z ljubeznijo in je zaradi tega še posebej slastna.

  Sem gurman in zelo rada jem, zato bi z veseljem prišla na večerjo.
  Ana

 18. mjauQi 14. 3. 2012 at 22:45 - odgovori

  Čestitke! Kar tako naprej. Prihajam pogledat, ker je slovenski food blog in ker me zanima kolk napredni smo v Sloveniji. Ti si. Imaš ideje in obvladaš hrano. Tako, da kar tako naprej!

  lp

 19. Damjana Ž. 15. 3. 2012 at 7:56 - odgovori

  Wau, eno leto je že? Kaj bi človek spreminjal tam, kjer je vse popolno? Ničesar ne pogrešam. Tvoj blog spremljam preko reeaderja, tako da res premalokrat pustim komentar pod tvojimi objavami, priznam.

  In tele ideje za kuharsko knjigo – ja, se jim pridružujem :).

  Z veseljem te bom spremljala še naprej! Veselo obletnico ti želim!

 20. anaja 15. 3. 2012 at 12:25 - odgovori

  Čestitam! Za eno leto, za vsako objavo posebej, za odlične fotografije in za to, da nas spodbujaš.
  Po tvojem receptu sem pripravila pečene paradižnike in za omako jih ni ostalo. Kar zmanjkalo jih je!
  Vidi se, da uživaš v kuhanju in tako naj ostane še naprej.
  Hvaležna sem ti!

 21. Anonimni 15. 3. 2012 at 13:47 - odgovori

  Vse čestitke punca! Malo je tako talentiranih in sposobnih kot si ti. Pri kuhi si s srcem in ljubeznijo. Obožuješ naravno in estetsko. Nadaljuj naprej točno tako, kot si delala sedaj. Ničesar ne spremeni, le knjigo z recepti in slikicami lahko izdaš. Hvala za čudovite uporabne ideje!

 22. Škorčica 15. 3. 2012 at 16:55 - odgovori

  Vse najboljše, vse najboljšeee! 🙂

  Ma, nič, prav nič ne bi spremenila. Vse mi je všeč. Recepti, način pisanja, fotografije, raznolikost, uživanje v hrani – to je to, kar kuhinja jê.
  Kamorkoli se namreč danes obrneš, hrano skoraj povsod povezujejo s slabo vestjo, odrekanjem, štetjem kalorij, z debelostjo, kar mi nikoli ne bo jasno. Pri tebi tega na srečo ni in to mi je zelo všeč.
  Ja, tudi to, čuti se, da to počneš s srcem!

  Ok, če je nujno napisat, kaj pogrešam. A se da izumit eno tipko, ki bi… ah, sanjam. :))

  Če je česa preveč? No, dobro, peteršilja ne maram preveč. 🙂

  Skratka, v naslednjem letu ti želim še naprej veliko kuharskega navdiha! In ja – zelo podpiram idejo o knjigi!

 23. Anonimni 18. 3. 2012 at 12:10 - odgovori

  Vse najboljše za prvi rojstni dan. Blog je čudovit, še bolj čudovite so jedi. Vse je super, še posebno tvoj osebni pečat jedem. Kar tako naprej.

  Alenka

 24. Vladuška 18. 3. 2012 at 14:31 - odgovori

  No, tole pa sem skoraj prešpricala. Čestitke za obletnico. Meni je tvoj blog zelo všeč takšen kot je in ne bi spreminjala nič, saj nas razvajaš z zelo zanimivimi in okusnimi recepti, ki jih lepo dopolniš s fotografijami. Rada pridem na obisk in to je pomembno, da se radi vračamo :))) Tudi v prihodnjem letu ti želim veliko kuharskega in ustavarjalnega navdiha.

 25. Petra 19. 3. 2012 at 13:28 - odgovori

  Najboljši kuharski blog! Vsak dan iščem inspiracijo za kosilo, večerjo in malice tukaj 🙂 In z največjim veseljem bi bila častna gostja pogostitve ob obletnici….

 26. špelca 19. 3. 2012 at 20:37 - odgovori

  Ja, res je super blog, redno spremljam in preizkušam. Edino, kar včasih pogrešam, je navedba, kje nabavljaš sestavine – ampak bolj iz lokalnega firbca, sem namreč Celjanka in bi mi to prav prišlo. Na našem koncu namreč pogrešam boljšo ponudbo zlasti mesa (boljši kosi, bio pridelava) in rib. Sicer pa – le tako naprej, dokler je še vetra kej!

 27. Pjotr 19. 3. 2012 at 20:53 - odgovori

  Res enkraten blog ki ga z veseljem obiščem vsak dan in včasih res komaj čakam na novo objavo… Mislim da ni potrebne nobene spremembe… Naj tak ostane še naprej in na še čimveč objav… Le tako naprej…

 28. mikstejp 20. 3. 2012 at 8:45 - odgovori

  Kratko in jedrnato = super fotografije, enkratni recepti in dober "vibe" bloga, ki me pritegne, da se vračam po nove objave. 😉

 29. Tina 20. 3. 2012 at 13:15 - odgovori

  Slučajno si se enkrat oglasila pri meni na blogu in od takrat mi tečejo sline ob večini objav:). Sem izredno zadovoljna z vsebino in slikami tako ta Keep it going.

 30. Anonimni 20. 3. 2012 at 22:15 - odgovori

  Najprej iskrene čestitke ob obletnici in še naprej tako veliko odličnih idej, dobrih receptov in simpatičnih fotografij, ki dajo piko na i tvojemu blogu.
  Res je super in prav prijetno je prebirati tvoje pisanje, ki spremlja recepte.
  Želim ti še veliko uspehov in le tako naprej! Z veseljem bomo s tabo tudi v bodoče.

Napišite komentar

Culinary journey by me