Figova+pita_3.jpg

Kako hitro je minilo! Danes je točno eno leto od takrat, ko je na tem blogu nastal prvi zapis. Bil je namenjen samemu sebi oziroma temu, da bo nekje ostala zapisana beseda o naših kuharskih, kulinaričnih in gurmanskih podvigih. Pa so se vonjave razširile naokoli in dosegle tudi vas, dragi moji zvesti bralci. Lepo je brati vaše komentarje in spremljati, kako pridno obiskujete stran. Zato je potrebno obletnico proslaviti, vas pa nekako nagraditi! Ampak pojdimo lepo po vrsti – za začetek se spodobi malo statistike.

V 365 dneh je bilo v tej hiši 133.554 obiskov. Nastalo je 208 različnih zapisov in receptov, ki so hranili lačna usta moje krasne družine. To pomeni, da smo v preteklem letu jedli najmanj vsak drugi dan kaj drugačnega. Da nimamo ustaljenega jedilnika: ponedeljek – goveja juha od nedelje, torek – makaronovo meso, sreda – rižota z mesom in grahom, četrtek – dunajski in pomfri, peter – ribje palče in krompirjeva solata, sobota – golaž in nedelja – goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, pražen krompir in solata. In potem ponovi vajo. To pomeni, da jemo raznoliko hrano, ki se prilagaja sezoni, potrebam in ponudbi.

Ne bi se mogla opredeliti, katera jed mi je bila najljubša, saj je vsaka po svoje odlična. Vi pa ste si največkrat prebrali ravno prvi zapis – Ko pride obisk in se želiš tudi družit – ko sem s kuhanjem Paelle in kasneje s peko pice komajda zadovoljila okus naših ljubih gostov.

V tem spletnem hramu se je nabralo tudi 711 komentarjev, za kar gre seveda vsa zahvala vam. Resnično sem vam hvaležna za vse besede, ki ste mi jih namenili. Zahvala tudi vsem, ki blog spremljate na Facebook profilu. Zato bom tokrat nagrajenca poiskala iz obeh strani. Če boste komentirali na blogu, napišite v komentar, kaj vam je na blogu všeč in česa bi si morda želeli več ali pa kaj bi spremenili. Če boste sodelovali na Facebook profilu pa delite to objavo in v komentar pod objavo napišite “Delil-a” ter zakaj spremljate blog, kaj vam je všeč.

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala nekoga, ki bo povabljen na večerjo, na kulinarično doživetje, na katerem bom seveda kuhala jaz.

Časa imate do torka, 20. 3. 2012.