Turistična kmetija Kuren

Kuren_01.jpg

S tole objavo sem odlašala, priznam. Še več. Priznam, da sem odlašala iz popolnoma sebičnih razlogov. Preprosto se bojim, da bi se tudi ta gostinska ponudba na račun hvale in dobrih ocen, začela slabšati. Ali pa dražiti. Pa ne samo to – bojim se tudi, da ne bi postala preveč popularna in obljudena in bi se zavoljo tega začela spreminjati. Takšna kot je, je namreč najboljša. Boljša ne more biti. To je kraj, kamor greš jest, ko se ti zahoče odličnega kosa mesa, najboljšega pečenega krompirja, odlične domače solate in vonja po dobrem starem zavitku. Tu te prežamejo vonj, okus in občutek domačnosti. Pa še gazda je faca. Ful faca! No, ppravzaprav so fejst prav vsi, tudi žena in otroci, pa ostalo osebje tudi.

Kuren_02.jpg

Kmetija odpira svoja vrata le ob koncih tedna in dobro si je vnaprej rezervirati mizo. Poleg tega, da je odprta samo 3 dni na teden, mi je všeč tudi to, da nima klasičnega jedilnega lista, pač pa strežejo par jedi in te so odlične. Resnično nimam pripomb na nobeno jed

Kuren_03.jpg

Od hladnih predjedi postrežejo mlado, svežo špinačo s pinjolami in parmezanom, pa pito iz pinjol, bučkin karpačo, jurčkov karpačo ali pa goveji karpačo. Od juh imajo klasično ponudbo – goveja ali gobova – a obe odlični.

Kuren_04.jpg

Za glavne jedi nudijo telečje krače, jagenjčka, odojka, divjačino – vse pečeno v krušni peči. Zraven lahko dobite čudovito pečen krompir in sezoni prilagojeno zelenjavno prilogo.

Najbolj všeč pa mi je njihova skleda domače solate – skorajda ne poznam gostilne, kjer bi lahko jedel solato kot doma – veliko skledo domače solate, z domačim kisom…mmm, nepozabno!

Kuren_05.jpg

Na koncu, če vam ostane še kaj prostora za sladko, lahko dobite zavitek – največkrat jabolčni, v sezoni pa tudi višnjevega, mareličnega ali borovničevega.

In račun? Neverjeten! Moraš dvakrat premisliti, da se niso zmotili. A tokrat ne v tvojo škodo. Cene so več kot prijazne. Saj zato pa me je strah, da bi se kaj spremenilo – če ne že vrhunska domača hrana, pa cene.

Apeliram, naj gazda ne spreminja popolnoma ničesar. Naj vse ostane tako kot je – popolno!

Poznate Turistično kmetijo Kuren? Ste že bili tam?

4. 12. 2012|kategorije: ocene|8 komentarjev

8 komentarjev

 1. Cinnamon and Thyme 4. 12. 2012 at 14:36 - odgovori

  Špela, kako lepa objava! Vse izgleda res odlično. Ne glede na to, da sem še malce bolehna, se mi ob fotkah že pocedi slina. In to je dobro! Hvala, ker deliš z nami :).

 2. Barbara 4. 12. 2012 at 19:34 - odgovori

  Bila že večkrat in bila zelo navdušena in to ravno nad solato … skleda velika in solata super dobr začinjena …

 3. Rori Healy 5. 12. 2012 at 3:50 - odgovori

  Wow, this looks so delicious! 🙂 Nice blog.
  https://wildcraftchronicles.blogspot.com/

 4. Vladuška 5. 12. 2012 at 11:35 - odgovori

  ooo, njami njami. Jaz pa tako lačna zdaj, bi vse to pojedla. 😉 Vse kar si napisala in prikazala s fotografijami zelo navdušuje in če bom kdaj v tistih koncih, bi to kmetijo vsekakor veljalo obiskati.

 5. Zulejka 5. 12. 2012 at 17:16 - odgovori

  To so pa moji praktično sosedi:) enkrat smo bili tam, cene super, ambient ful prijeten, mesojedci so bili navdušeni, jaz pa se tudi nisem mogla pritožiti, naredili so mi pač jurčke:) bom še koga tja povabila:) Mimogrede, ste videli, da so bili ljudje iz Gostilna išče šefa prav pri Kurenu na kosilu?

 6. Gourmet forever 5. 12. 2012 at 19:12 - odgovori

  Ana, hitro se pozdravi!

 7. Gourmet forever 5. 12. 2012 at 19:14 - odgovori

  OOO, lepi konci! Sem videla, da so bili gor – jih pa niso posebej izpostavljali…

 8. Avena 7. 12. 2012 at 18:20 - odgovori

  Že večkrat sem slišala za to kmetijo in vedno same pohvale. Poznam par kar nekaj sladokuscev, ki prisegajo na njihovo kuhinjo. Mesna ponudba me sicer ne zanima, se pa ostale zadeve berejo slastno. In fotke to samo še potrdijo.

Napišite komentar

Culinary journey by me