Klinec – tam se v Goriških Brdih izvrstno je!

Klinec_2.jpg

Če sem pred nekaj meseci pisala o tem, kje se v Goriških Brdih dobro je, potem je tale izbor izjemen, vrhunski. To je tisto, čemur se reče domača hrana. Tega se praktično ne da dobiti skoraj da nikjer več – razen seveda doma. A včasih res paše, da se odpraviš od doma, posebej v tako lepe kraje kot so Goriška Brda in da se prepustiš razvajanju.

Tak koncept, kot ga imajo pri Klincu, je zame čista zmaga. Verjetno ne toliko v finančnem smislu, a za dušo si človek ne more želeti lepšega: krasna narava, preprost, domač ambient, po dve ali tri različne jedi in nekaj miz. Nekoč, morda, bom tudi jaz imela par mizic in vsak dan nov meni – brez stalnic. Morda!

Klinec_5.jpg

A Klinci so znani še po nečem – po vrhunskem vinu. In kar je najboljše – to ni kar tako vino, to je Vino. Vinograde obdelujejo po sistemu biodinamičnega kmetovanja. V njihovih vinih je le minimalna količina žvepla. In povem vam, vina so odlična. Mmmmm….

Klinec_1.jpg

Hrana pa je…prvovrstna. Takšnega mesa ne najdeš pogosto. In tudi sicer, uravnovešenost okusov, skladnost in prava mera vsega so aduti Klinčeve kuhinje. Bleki – debelejši široki rezanci – z govejimi ličnicami in čokolado – brez besed. Sta otroka pojedla vse!

Klinec_2.jpg

Meso – fileje in roastbeefe pečejo na odprtem ognju iz trtinega lesa, kar je itak prva liga.

Klinec_4.jpg

Tako dobre rižote z jurčki že tudi dolgo nismo jedli. Riž je bil kuhan do popolnosti in konsistenca rižote je bila zadetek v polno.

Komaj čakam, da se vrnemo, morda še bolje, da se vrneva, ko bova imela čas, da se sprostiva, usedeva in se prepustiva. Tu je vse tako v izi… otrokom je pa ob lakoti to težko dopovedati;-) Malo heca, a res si znajo vzeti čas, kar je popolnoma prav, samo da smo že mi čisto preveč leteči.

Še bomo šli v Goriška Brda! In to h Klincu!

1. 10. 2011|kategorije: ocene|7 komentarjev

7 komentarjev

 1. helena 3. 10. 2011 at 9:12 - odgovori

  Opisala si tako fantastično, da bi šla kar takoj malo pokušat….:):) Kaj pa cene? Verjetno niso ravno nizke, ali se motim?

 2. Tadeja 3. 10. 2011 at 10:33 - odgovori

  Bome izvrsno! 🙂 A ja ljetos samo nabrzinu prozujala 🙁 sad znam kud za idući put!

 3. Gourmet 3. 10. 2011 at 10:52 - odgovori

  Helena, cene niti niso tako visoke. Morda malo višje od povprečja, a tudi hrana ni ravno povprečna. Po moje so ravno prave za to, kar dobiš.
  Tadeja, tudi jaz zbiram takšna mnenja za takrat, ko sem kje, kjer ne poznam dobrih gostilen – pride prav, če veš…

 4. Tadeja 3. 10. 2011 at 10:54 - odgovori

  Znam i ja to radim uglavnom, ali bilo je plus 40°, a dok sam obišla svu familiju i svugdje stavila u usta barem nešto što su ponudili, da sam još išla i po restoranima ne bih prošla granicu u povratku! 🙂

 5. Tadeja 3. 10. 2011 at 10:54 - odgovori

  …."kroz granicu" 🙂

 6. Katarina 9. 2. 2012 at 14:31 - odgovori

  Tek sada vidim da pises i o restoranima koje posecujes 🙂 Divnoo..Super je to, jer kada se neko resi da poseti tvoj grad, zemlju, znace gde da ode na dobar rucak. I ja se bavim istom tematikom na svom sajtu, tako da mi je uzitak citati tvoje utiske 🙂

 7. Gourmet forever 13. 2. 2012 at 21:31 - odgovori

  Katarina, i ti pišeš o restoranima – ja mislim, da je ovo zaista koristno za vse – da se malo bolje snađeš, kad ideš nekamo i ne znam gdje da jedeš.

Napišite komentar

Culinary journey by me