O meni

Po osnovni izobrazbi sem komunikologinja, veselje do ustvarjanja v kuhinji pa je v meni že odkar pomnim. Prav tako me na hrano veže posebna strast – raziskovanje povezave hrane, zdravja in prehranskih navad, zato sem pridobila tudi certifikat za prehransko svetovanje. Verjamem, da lahko za svoje zdravje največ naredi prav vsak izmed nas – in hrana je pomemben del tega, saj je gorivo, ki poganja naše telo. Poleg hrane so pomembni tudi gibanje, sproščanje in spopadanje z vsakodnevnih stresom. Jaz sem orodje za spopadanje s slednjim, za odpravljanje bolečin s pravilnim gibanjem in dihanjem našla v jogi in tako leta 2019 postala še učiteljica joge.

Moja strast so tudi potovanja. In moja potovanja so vedno v tesni povezanosti s hrano. Spoznavanje bogastva okusov različnih kultur je zame Raziskovanje z veliko začetnico.

Hrana je zame medij za izražanje kreativnosti. Pri mojem ustvarjanju dajem prednost kakovostnim, sezonskim živilom, domačega, če se le da biološkega porekla. Verjamem, da če pri pripravi jedi uporabljaš dobre sestavine, boš skoraj zagotovo na koncu dobil dober izdelek. No, z nekaj osnovnega znanja o kuhi;-) Še bolj pa verjamem, da lahko prav vsak kuha. Potrebno je le kanček dobre volje, veselja do kuhe ali pa zgolj odgovornost in zavedanje, da si naše telo zasluži le najboljše.

Sem mamica trem sončkom, zaradi katerih se še posebej trudim, da bi jim privzgojila ljubezen do sveže pripravljene, okusne in zdrave hrane.

Uživajte v dobri hrani, raziskujte, potujte, spoznavajte različne okuse in si polepšajte življenje!

Špela Jereb Planinšek

0032_151122_spela

Fotka-druzinski-piknik

Za prehransko svetovanje pišite na:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.